er tilrettelagt for både gjennomreisende og for de som har litt bedre tid til å nyte området. Derfor er Fjordtellet delt i to bygninger: Et med hotellrom og et med restaurant, kafeteria, bar og souvenirbutikk. I tillegg finner du turistinformasjon, stor uteterasse ved fjordkanten og en sjarmerende havn med et yrende liv hele sommeren. Herfra går fergene og turistbåtene til Flåm og Aurland hvor du kan ta den berømte Flåmsbanen og til Manhillaren (Kaupanger/Sogndal) og Lærdal, med Laksesenteret og Borgund Stavkirke. Her legger charterbåtene til og likeså tenderne fra alle cruiseskipene som besøker oss. 
        Gudvangen er et ypperlig utgangspunkt for å nå de aller fleste attraksjoner i Fjordfylket. Har du bil er det bare en times kjøring over det vakre Vikafjellet til Vik og Hopperstad Stavkirke og 1 ½ time over det dramatiske Aurlandsfjellet til Lærdal. Ved inngangen til Nærøydalen finner du Stalheim med Stalheimskleivene, 13 hårnålssvinger opp bratte fjellsiden med store fosser på hver side. De kan sykle Flåmsdalen eller gå Aurlandsdalen. Mulighetene er mange i slik storslått natur. 
        Hit kommer turister fra alle verdens kanter for å oppleve det optimale av vill og vakker vestlandsnatur. Gudvangen og Nærøyfjorden utgjør høydepunktene på vakker vestlandsnatur. Gudvangen og Nærøyfjorden utgjør høydepunktene på ruten ”Norway in a Nutshell” som er den mest nyttende rundturen for alle Norgesbesøkende. Gudvangen har vert et internasjonalt turistmål i mer enn 150 år, men har likevel beholdt sin egenart og er nå som den gang en liten hvitmalt bygd med skeive gamle sveitserhus.     

fjortellskilt.jpg (17136 byte) gudvhamn.jpg (16072 byte) fjordtell.jpg (19763 byte) rom.jpg (20894 byte) gudfjord-ut.jpg (27881 byte)
Skiltstudie Havnen Fjortellet Rom-interiør Hotell-kai
Ute.jpg (19162 byte) Inne.jpg (23419 byte)
Kveldsstemning Restaurant

        På hver side av det trange dalføret steiler fjellsidene fra 1000 til 1800 meters høyde mer eller mindre rett opp med utallige fossefall lekende og brusende over alt, og midt i dalen renner en krystallklar elv med tindrende smeltevann. Selv i gråvær er denne dalen dramatisk. En tur på Europas smaleste fjordarm blir faktisk bare mer trolsk når men ser skydotter fanget av de høye fjelltoppene, formelig trille nedover fjellsidene og leke seg rundt fossefallene. Her finnes ingen Lekeland eller Aktivitetssenter, men du kan låne båt eller sykkel, eller bare ta på gode tursko. En båt, en fiskestang?, en spesiallaget nistekurv fra Fjordtellet, kjæresten og en uberørt fjord? Trenger du aktivitetsenter mer? (På Gudvangen Fjordtell har det gjennom årene blitt servert mange gullringer til dessert).                
   
     Gudvangen Fjordtell er et meget moderne bygg, men har med sin vikingstil og sans for detaljer likevel tatt med seg det eldste og reneste av norske mønstre og byggetradisjoner. Kort sagt et møte mellom ny og gammel tid. I serveringsbygget er en tredjedel av taket laget i glass. Dette er for at du ikke skal gå glipp av noe av den fantasiske naturen, selv ikke i dårlig vær. 
        Alle møblene er laget etter mønster fra Urnes stavkirke av lokale kunstnere. Selv smijernstrappa og den store peisen/ grillen midt i rommet er håndlaget lokalt. Urnesmønsteret ble valgt fordi det regnes for å være det eldste rene norske mønsteret vi har. I gjestebygget finner du hotellrommene, 12 stk, alle med utvendig inngang og med utsiktsvindu i taket. Rommene er innredet med håndlagede tremøbler inspirert fra vikingtiden. Den store sengen er en modell av ”Osebersengen”, og som sengebredsel har vi valgt kalveskinn. Selv om vikingtiden muligens har gjenoppstått en smule i Gudvangen, har alle rom blitt utstyrt med lekker dusj og toalettrom om noen skulle lure på det. TV og telefon er det derimot ikke. 
       
For de som måtte ønske selvhushold eller reiser med små barn, anbefaler vi våre motell-enheter med kjøkken og store altaner. Disse ligger ca. 100 meter fra hovedbygget og således også mer skjermet fra båt og turisttrafikken.

GUDVANGEN  FJORDTELL

N-5717 GUDVANGEN
Telefon 0047-57 63 69 29
Fax 0047-57 63 39 80
email fjordtel@online.no